Mrazem sušené ovoce je moderní způsob sušení, dehydratace procesem lyofilizace (sušení mrazem). Ovoce si zachovává barvu, chuť a je téměř identické s původním ovocem, navíc si zachovává až 98% výživových hodnot. Může se konzumovat přímo nebo rehydratovat. Je vhodné na dozdobení zmrzlinových pohárů, přísada do musli, sorbetů, kaši ale stejně při pečení a výzdobě zákusků či dortů. k získání 100 g mraženého sušeného ovoce je potřeba 800g až 1kg čerstvého ovoce obsah : 75 g (vyrobené ze 750 g čerstvého ovoce) Průměrné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1122 kJ Energetická hodnota 268 kcal Tuky 1,8 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,15 g Sacharidy 57,9 g - z toho cukry 49,8 g Bílkoviny 5,8 g S ůl 0,01 g Složení : 100% bezjadierkové hrozny dehydrované procesem lyofilizace (proces sušení mrazem).