Mrazem sušené ovoce je moderní způsob sušení, dehydratace procesem lyofilizace (sušení mrazem). Ovoce si zachovává barvu, chuť a je téměř identické s původním ovocem, navíc si zachovává až 98% výživových hodnot. Může se konzumovat přímo nebo rehydratovat. Je vhodné na dozdobení zmrzlinových pohárů, přísada do musli, sorbetů, kaši ale stejně při pečení a výzdobě zákusků či dortů. K získání 100 g mraženého sušeného ovoce je potřeba 800g až 1kg čerstvého ovoce obsah : 110 g (vyrobené ze 1100 g čerstvého ovoce) Průměrné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1499 kJ Energetická hodnota 358 kcal Tuky 0,68 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,019 g Sacharidy 85,31 g - z toho cukry 63,24 g Bílkoviny 5,04 g S ůl 0,01 g Složení : mrazem sušený banán 60%, mrazem sušená jahoda 40%.