Mrazem sušené ovoce je moderní způsob sušení, dehydratace procesem lyofilizace (sušení mrazem). Ovoce si zachovává barvu, chuť a je téměř identické s původním ovocem, navíc si zachovává až 98% výživových hodnot. Může se konzumovat přímo nebo rehydratovat. Je vhodné na dozdobení zmrzlinových pohárů, přísada do musli, sorbetů, kaši ale stejně při pečení a výzdobě zákusků či dortů. k získání 100 g mraženého sušeného ovoce je potřeba 800g až 1kg čerstvého ovoce obsah : 80 g (vyrobené ze 800 g čerstvého ovoce) Průměrné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1622,5 kJ Energetická hodnota 386 kcal Tuky 0,825 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,142 g Sacharidy 88,37 g - z toho cukry 54,75 g Bílkoviny 5,3 g S ůl 0,01 g Složení : mrazem sušená jahoda 25%, malina 25%, meruňka 25%, švestka 25%.