Mrazem sušené ovoce je moderní způsob sušení, dehydratace procesem lyofilizace (sušení mrazem). Ovoce si zachovává barvu, chuť a je téměř identické s původním ovocem, navíc si zachovává až 98% výživových hodnot. Může se konzumovat přímo nebo rehydratovat. Je vhodné na dozdobení zmrzlinových pohárů, přísada do musli, sorbetů, kaši ale stejně při pečení a výzdobě zákusků či dortů. k získání 100 g mraženého sušeného ovoce je potřeba 800g až 1kg čerstvého ovoce obsah : 115 g (vyrobené ze 1150 g čerstvého ovoce) Průměrné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1445,3 kJ Energetická hodnota 345 kcal Tuky 2,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 82,38 g - z toho cukry 52,24 g Bílkoviny 6,98 g S ůl 0,01 g Složení : mrazem sušená švestka 17,4%, višeň 17,4%, ostružiník 13%, meruňka 13%, černý rybíz 13%, jahoda 8,8%, malina 8,7%, borůvka 8,7%.