Agar je přírodní rostlinný produkt, který slouží jako adekvátní náhrada želatiny , neobsahuje složky zvířecího původu proto je vhodný pro vegany. Želírovací přípravek Agar z mořských řas je vhodný na povrch zákusků i do aspiků, želírování ovoce a mnoho dalšího. Má silnější vazbu než klasická želatina proto stačí pouze 8 g prášku na 1 l vody. Postup Agar rozpustíme ve studeném roztoku, který uvedeme do varu. Po vystoupení pěny odstavíme a necháme přiměřeně vychladnout. Zaléváme ovoce nebo šunkové aspiky, které necháme ztuhnout. Dostaneme tak křehké, a přitom pevné želé. Dávkování můžeme i snížit, záleží na naší požadavku tuhosti rosolu. Průměrná výživová hodnota na 100 g Energetická hodnota 720 kJ Energetická hodnota 172 kcal Tuky 0,1 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g Sacharidy 0,4 g - z toho cukry 0,0 g Bílkoviny 0,1 g Sůl 0,0 g Složení agar prášek Obsah 50 g.