Citrónový koláč nebo bábovka Limoncello je tradiční italský dezert. Je velmi oblíbený a osvěžující zejména během letních dnů, perfektní volba k ranní kávě. Směs je praktická volba k výrobě tohoto dezertu. Hotový koláček můžete přelít citrónovou šťávou, bílkovou polevou, ozdobit citrónovou kůrou nebo plátky citronu. Postup Předehřejte troubu na 170 ° C. Do misky si vložte 400 g směsi 175 g másla a 4 ks vajíček. Míchejte při nízkých otáčkách cca 4 min do hladkého těsta. Vymažte si plech, dortovou formu nebo formu na bábovku máslem a strouhankou (nebo použijte papír na pečení), vylijte těsto a pečte cca 55 min. dokud koláč naberie zlatavou barvu. Průměrná výživová hodnota na 100 g Energetická hodnota 1583 kJ Energetická hodnota 378 kcal Tuky 1,3 g - z toho nasýcené mastné kyseliny 0,6 g Sacharidy 84,4 g - z toho cukry 54,3 g Bílkoviny 4,7 g Sůl 1,3 g Složení cukr (50%), pšeničná mouka, citrónová šťáva (koncentrát, 1%), jablko (1%), zvedací činidlo: E450, E500, fruktózový sirup, přírodní aroma (citrusová), emulgátor: E472b (palmový, řepkový), E477 (dlaň), sůl, glukózový sirup (sušený), sušené mléko (odstředěné), rýžová mouka, dochucovadlo (obsahuje 0,2% alkoholu), zahušťovadlo: E415, E440, rostlinný olej a tuk (dlaň). Alergeny Může obsahovat stopy: vejce, sóji a lupina.
Hmotnost |
400 g |
Pečení |
Ingredience |